logo arges erp

Deklaracija na artiklima su zakonska obveza i svaki artikl treba na sebi imati deklaraciju. Za neke artikle će deklaracija biti već otisnuta na samoj ambalaži, no za druge artikle ćete sami trebati izraditi deklaracije i polijepiti ih na ambalažu.

Deklaracije odnosno obavezni sadržaj deklaracija je različit prema vrsti artikla. Za primjer kozmetički proizvodi trebaju imati naveden i sastav na hrvatskom jeziku. ArgesERP Vam pojednostavljuje izradu deklaracija za opću grupu artikla. Na deklaraciju će biti navedeni proizvođač, zemlja podrijetla, uvoznik s obaveznim podacima i godina uvoza te maloprodajna cijena artikla kao i naziv artikla. Za većinu robe široke potrošnje je to dovoljno.

ArgesERP podržava ispis deklaracija na samoljepljive naljepnice standarda N-00 102 komada (6x17 naljepnica 30x15mm) te na još neke naljepnice srodnih dimenzija.

Deklaracije se generiraju automatski prema svakoj primki/kalkulaciji, ali ih je moguće uređivati i ponovno ispisivati. Sustav automatski generira onoliko deklaracija koliki je broj unesenih artikla na skladište kroz primku.